Special pædagogisk uddannelse i Klangterapi

Special pædagogisk behandling

De smukke lyde og vibrationer

Special pædagogisk uddannelse i klangterapi til børn og voksne med specielle behov

At arbejde med børn og voksne med forskellige udfordringer, fx ADHD eller fysiske og psykisk handicappede, som ikke har et verbalt sprog og motorisk er afhængig af meget voksen kontakt og hjælpemidler kræver en speciel tilgang.    

Hos klangstudiet lærer du at bruge skålene på det enkelte barn og voksen, som enten sidder i en kørestol, eller ligger på gulvet på en blød madras etc. Nogle børn vil have mere brug for mere tilvænning til lydene og vibrationerne end andre. Det enkelte barn skal måske lege med skålene og køllerne i samarbejde med den voksne pædagog, for at kunne blive fortrolig med denne form for terapi. 

Denne form for klangmassage/klangterapi kan også godt foregår i et sanserum, som er fyldt op med velkendte dyner, puder og kugler mm. Dette giver den handicappede mulighed for at slappe helt af, og ligge blødt og behageligt i et kendt miljø. Kuglerne i sanserummet er også med til at overføre de vibrationer og lyde som kommer fra klangskålene, det kan dog tage noget tid før at de opfanges af det enkelte barn.  

Klangterapi er en behandling, hvor det er skålene som gør arbejdet, skålene sender velklingende lyde og vibrationer dybt ind i kroppen, hvor den har behov for afspænding og forløsning. Man når dybere ind i celler med denne form for terapi, end med fysisk massage.   

Vibrationerne og lydene påvirker den fysiske krop og psyken, uden at skålene behøver at have fysisk kontakt med barnet. Dette giver det enkelte barn/voksen mulighed for at slappe af i muskler og bindevæv. Behandlingen er blid og behagelig, og barnet får en god oplevelse ved at blive helt afslappet og mærke sig selv.  

Billioner af celler som bliver afslappet

Kroppen består af ca. 80% vand, blod, væske og billioner af celler, i disse celler gemmes alt det som kroppen husker. En klangskål (placeret direkte på kroppen), vil derfor påvirke og stimulere store dele af cellerne i en positiv retning. Skålene kan med fordel placeres under, over eller ved siden af kroppen. 

En behandlingsform som er anerkendt i det meste af Europa.

Klangterapi er både velset og anerkendt i store dele af Europa, og i særdeleshed i Tyskland af førende overlæger, pædagoger og terapeuter. Behandlingen bruges sådan set overalt på hospitaler, skoler, vuggestuer/børnehaver og især på institutioner med børn og voksne med specielle behov, hvor de får en kort behandling med klangskålene. På den måde kan de opleve en form for afslapning og ro, i deres spændte og urolige kroppe.

På Klangstudiet tilbyder vi unik special pædagogisk behandling med klangterapi. Ved at bruge smukke lyde og vibrationer fra håndlavede klangskåle skaber vi en blid terapiform, der når dybt ind i kroppen. Vibrationerne og lydene hjælper med afspænding og velvære, en særlig tilgang til pædagogisk behandling for både børn og voksne.

Danmark kan også være med!

I Danmark er vi også ved at være godt med, klangterapi er ved at være en behandlingsform som bruges af flere og flere.  Behandlingen med skålene bruges bl.a. på Sølund og på Stensagerskolen til børn/voksne med specielle behov. 

Jeg har undervist både pædagoger og sygeplejersker, i denne form for terapi. og de har oplevet, at klangterapien er med til at skabe ro og balance i kroppen.  

Læs mere om uddannelsen her 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% på din første klangskål/dit første kursus
* gælder ikke for specialarrangementer/events
Bliv informeret når der lægges nye kurser og events på hjemmesiden ved at tilmelde dig.